Openingstijden ruitershop

Maandag

10:00 tot 18:00

Di t/m Vrijdag  10:00 tot 19:00
Zaterdag  09:00 tot 17:00

Adresgegevens

Bemelmans Ruitersport
Vaesrade 4
6361HH Nuth

Contactgegevens

Ruitershop  0031(0)455241972
Manege  0031(0)455241972
Mobiel  0031(0)622261743
Telegram APP https://t.me/Bemelmans
Gasterij  0031(0)622760230
Fax  0031(0)842203219
E-mail info@br4u.nl

www.instagram.com/bemelmansruitersport/

https://www.facebook.com/Bemelmans-Ruitersport-1424387091152358/

Bedrijfsgegevens

Kvk  14097095
BTW  NL819126627B01

 

Historie

Hoe is Manege Bemelmans ontstaan?

Harrie Bemelmans met Pirata van Sjir Habets de melkboer uit Hoensbroek. Op het CH te Hulsberg aan de Wissengracht, vrijheidsdressuur trok een groot publiek aan het was ook wel speciaal wat er toen allemaal mogelijk was met een paard.

Lees meer

HPC Beekdaelen

Onze werkwijze bij Horse Performance Center Beekdaelen /  Manege Vaesrade

Bij ons als lid van de Manege Vaesrade zijn alle ruiters verplicht met ons een lesovereenkomst te sluiten. Hieraan  is hieraan een ongevallenverzekering gekoppeld bij Equine Risk en is hiermee duidelijk voor de verzekeringsmaatschappij dat u klant bent bij HPC Beekdaelen en daardoor gedekt bent door onze bedrijfs-WA verzekering. In de lesovereenkomst staat dat wij het eigen risico bedrag niet dekken, paardensport is nu eenmaal een  risico sport, gedrag van het paard op de ruiter is door de ruiter / amazone beinvloedbaar.

Je eerste paardrijles

Je eerste afspraak, schaf nog niks aan voor jou 1e les maar pas na jou eerste les en laat je goed adviseren

- Kom gerust bij ons voor jou 1e les, en na advies schaf dan pas je Veiligheidshelm aan ( KEURMERK) laarzen en rijbroek

- bovenstaande alleen als je zeker weet dat je doorzet. BIJ ONS rijden geniet je 10% korting op jou starters set.

- anders kom je 1e les met een strechbroek/ hoge schoenen/ een helm stellen wij ter beschikking

- als je doorzet, kun je op ons advies op 1 adres @BemelmansRuitersport Vaesrade de JUISTE spullen aanschaffen

Als je wilt leren paardrijden dan ben je bij HPC Beekidaelen aan het goede adres. Nieuwe leerlingen krijgen bij ons eerst training zodat je genoeg vaardigheden en handigheid hebt voordat je doorstroomt naar de groepstraining. Het is heel belangrijk dat je de basis van het geven van hulpen begrijpt en dat je voldoende kunt zitten als het paard draaft of galoppeert. In de privétraining werken wij ook met ons opleidingsplan zodat je precies kunt zien welke vorderingen je hebt gemaakt.

Altijd spannend om iets voor de eerste keer te gaan doen! Paardrijden is een fijne en boeiende sport of hobby en wordt in ons land door meer dan een half miljoen mensen beoefend. Onze manege vindt veilig en verantwoord paardrijden erg belangrijk. Daarom hebben wij een aantal belangrijke adviezen over uitrusting, lessen en regels op een rijtje gezet.

Allereerst willen wij graag met jou kennismaken en je onze manege laten zien zodat je al een beetje de weg weet als je de eerste keer komt paardrijden. Je bent altijd welkom in de foyer voor informatie over de mogelijkheden. Bellen kan natuurlijk ook maar om je in te schrijven en om een afspraak te maken voor de eerste les is een bezoek aan de manege nodig.

Zorg dat je minimaal 1/4 uur voor het begin van de afgesproken les je meldt in de stal ( ivm RIVM). Daar zullen ze je vertellen op welk paard je bent ingedeeld. Soms staat je paard al voor je klaar. Wanneer dat niet zo is moet je rekening houden met de tijd die je nodig hebt om je paard onder toezicht en/of hulp van onze les-assistenten of instructrice te poetsen en op te zadelen.

Kennismaking ponyrijden Schaf nog niks aan voordat je weet dat je verder gaat met ponyrijden.

Heb jij in je vriendenkring iemand die ook graag zou willen leren 

Tijdens de kennismaking maak je kennis met de basis van de omgang met een pony / paard tevens de eerste stappen te pony/ paard maken behoort tot de mogelijkheid indien jij dit wenst. 

Wat moet je aan als je gaat paardrijden?

Paard(rij)laarzen die de nodige bescherming bieden. Draag laarzen met gladde, doorlopende zolen en een hak (of jodhpur-laarsjes met chaps) en let op een goede pasvorm. Draag geen sportschoenen want daarmee kun je vast in de beugels blijven zitten.
Kleding die armen en benen zo goed mogelijk beschermt. De kleding moet wel voldoende ruim zitten maar mag niet met alle winden gaan meewaaien.
Draag een echte paardrijbroek. Heb je die nog niet dan kun je ook een andere broek aandoen. Let er wel op dat de broek geen dikke naden heeft aan de binnenkant van je benen want dat kan gaan schuren.

Veiligheidshelm: het dragen van een veiligheidshelm ( Keurmerk VG1 het CE1384 markering sinds 2018 verlopen ) is verplicht. Schaf jou nieuwe helm aan en laat je adviseren door een Ruitersport Speciaalzaak. Voor de eerste les kun je deze van ons lenen of voor € 5,- een helm huren per vervolg les. Je ontvangt dan een tegoedbon van € 5,- die je kunt besteden bij de aanschaf van een helm bij onze ruitersportzaak Bemelmans Ruitersport

Op onze manege gelden algemene regels, deze hangen op het prikbord en bij de rijbanen.

Indien je gezondheidsproblemen hebt dan is het goed dat je deze (bij het inschrijven) doorgeeft zodat de instructie hiervan op de hoogte is, in geval van nood kunnen zij dan adequaat reageren.

Wat wij zoeken is steeds het beste in de paardensportliefhebber naar boven te krijgen.

Wedstrijden, Kampen Clinics

Elke laatste zaterdag van de wintermaanden zijn er Dressuurwedstrijden, in de zomermaanden en vakantie's afgewisseld met ponykampen en clinic's

Veiligheid

Veiligheid staat binnen onze bedrijfsvoering hoog aangeschreven en zodoende  worden elk jaar tal van investeringen gedaan om ook in de toekomst een veilige accommodatie te garanderen.

 

Onze werkwijze bij HPC Beekdaelen / Manege Vaesrade: